Φοίβος Αθλητικός Σύλλογος Κω

Οι βασικές μας αρχές

0

«Η αθλητική σου οικογένεια»

Το σύνθημά μας είναι το «Η αθλητική σου οικογένεια» και προκειμένου να το κάνουμε πράξη, αφιερώνουμε τον χρόνο μας για να δώσουμε στα παιδιά μας την φροντίδα μιας οικογένειας και να τα διδάξουμε βασικές αξίες. Μια οικογένεια θα ντύσει τα παιδιά της, θα φροντίσει να τα δει γιατρός προληπτικά, θα τα μεταφέρει σε εκδηλώσεις με ασφάλεια, θα τους παρέχει καλούς προπονητές και δασκάλους για συμβουλές, θα προσέχει τις επιδόσεις τους παντού και θα τα διαπαιδαγωγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φιλία, συνεργασία, ενθουσιασμός, εργατικότητα, αφοσίωση. Αυτοί είναι οι θεμέλιοι λίθοι του αξιακού μας συστήματος.

0

Προπονητές χαρακτήρων

«Δεν είμαστε προπονητές παικτών μόνο. Είμαστε κυρίως προπονητές χαρακτήρων».
Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της επιλογής μας αυτής, διότι δεν μιλάμε μόνο για το πώς θα μάθουμε μπάσκετ στα παιδιά. Μιλάμε κυρίως για το πώς ανατρέφουμε παιδιά. Η σημαντικότερη δραστηριότητα του συλλόγου μας είναι η ανθρωποπλαστική.

0

Περηφάνεια

Περήφανος για την προσπάθειά μου, για τον ιδρώτα μου, για την συμμετοχή μου στην ομάδα, για το νησί μου.

«…Τα ομαδικά παιχνίδια υπηρετούν μεγάλο ηθικό σκοπό: σε συνηθίζουν να υποτάξεις την ατομικότητά σου σε μια γενική ενέργεια. Να μη νιώθεις πως είσαι άτομο ανεξάρτητο, παρά μέλος μιας ομάδας. Να υπερασπίζεσαι όχι μονάχα την ατομική σου τιμή παρά ολόκληρη την τιμή της ομάδας όπου ανήκεις: σχολή, Πανεπιστήμιο, πόλη, έθνος. Έτσι, από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι, το παιχνίδι μπορεί να σε ανεβάσει στις πιο αψηλές κι αφιλόκερδες κορυφές της ενέργειας».
Και
«…Στα ομαδικά σπορτ δε γυμνάζεις το σώμα σου μονάχα· γυμνάζεις, πάνω απ’ όλα, την ψυχή σου».
[Νίκος Καζαντζάκης. Ταξιδεύοντας – Αγγλία].

0

Σχολείο και αθλητισμός

Στις περιπτώσεις που τίθεται θέμα σύγκρισης, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να θεωρήσει το παιδί αρνητική τη μία από τις δύο έννοιες, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.

Θέλουμε οι γονείς να προτρέψουν τα παιδιά να αθληθούν, να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους και να χαρούν την πορεία μαζί τους! Σπρώξτε τα παιδιά στον αθλητισμό με την έννοια της διασκέδασης και της ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης. Απομακρύνετε τα από τον καναπέ και την τηλεόραση, διδάξτε τους να αθλούνται (άθλος = κατάρθωμα), να ορίζουν τους εαυτούς τους και να τους ξεπερνούν !!

«διάβασε για να αναπτυχθείς και να πετύχεις πιο πολλά και στον αθλητισμό!»
ή ακόμη
«αθλήσου για να έχεις καλύτερη πνευματική λειτουργία!»

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα